Een Huis Kopen In Zweden    Een huis kopen in Zweden     

         Startpagina      E-mail ons                                                             

           Home       E-mail ons                          

Kopen                    
                                                                                                                                                    

Algemeen ] Soorten Huizen ] Constructie ] Zoeken ] Bereikbaarheid ] Hypotheek ] [ Kopen ] Verwarming ] Electra ] Water ] Riolering ] Huren ]



Omhoog Kosten

Wil je in Zweden een huis kopen dan geldt de zogenaamde onderzoeksplicht. Dat wil zeggen dat je het huis moet bekijken en zelf eventuele gebreken moet onderzoeken. Je kan daarvoor iemand inschakelen, een zgn besiktningsman. Deze bekijkt echte alleen de bouwkundige staat en zal aanbevelingen doen wat eventueel direkt en wat later aangepakt zou moeten worden.

Zaken als elektra, verwarming, riolering en water verdienen zeker zoveel aandachten zal je door anderen moeten laten bekijken.

Het is echter niet noodzakelijk en je kan de eigenaar ook een lijst vragen met alle gebreken die hij weet, deze dient hij dan te leveren.
In Zweden geldt er alleen een 'garantie' op verborgen gebreken zover die niet zichtbaar zijn en je wel mag aannemen dat die in orde zijn.
En als er dan wat is is het een moeizame procedure om geld te krijgen omdat als uitgangpunt genomen wordt wat je voor het pand had willen betalen als je van het gebrek geweten had.

Gezien de kosten van onderzoek is dit waarschijnlijk alleen lonend bij huizen van globaal boven SEK 1.500.000 .

Door het systeem waarbij meerdere geïnteresseerden tegen elkaar bieden komt de uiteindelijke verkoopprijs meestal hoger uit dan de vraagprijs, dat is wel iets om rekening mee te houden. Heb je echter een bod gedaan dan is de makelaar verplicht je op de hoogte te stellen van hogere biedingen.

Heb je een bezichtiging van een huis afgesproken dan is het gebruikelijk dat er ook andere geïnteresseerden zijn op het zelfde moment. Laat je hier niet door afschrikken, sommige makelaars laten wel tien geïnteresseerden op het zelfde tijdstip opdraven.

Je kan ook rustig zeggen dat je de volgende dag zal bellen met een eventueel bod, je blijft dan als geïnteresseerde te boek staan.

En belangrijk na een bod zit je nog nergens aan vast dat is pas na het tekenen van het koopkontrakt en het aanbetalen van 10% handgeld.
Heb je de 10% betaald dan kan ook de verkoper niet meer met anderen in zee gaan.
Het officiële koopkontrakt is in het Zweeds, maar sommige makelaars hebben ook engelse vertalingen.

Is het grondoppervlak van de grond  meer dan 3.000m2 dan heeft de gemeente het recht om een bod uit te brengen op het meerdere. Meestal is dit een formaliteit, maar je kan in het koopkontrakt hierover een ontbindende voorwaarde laten opnemen.

 

Start ] Kosten ]